Φημισμένη για την έντονη γεύση και το άρωμά του, η Cabernet Sauvignon, είναι μια μεστή και πλούσια σε γεύσεις και αρώματα ποικιλία. Ξεχωρίζουν η γεύση από τα κεράσια, τις σταφίδες και τα αρωματικά βότανα. Το αποτύπωμα της ξηρότητάς του οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες.
Διαδεδομένο, ελκυστικό, περισσότερο προσιτό γευστικά και με πιο ήπια γεύση το Merlot φαίνεται να εδραιώνεται για τα καλά και στην Ελλάδα ως ένα γλυκόπιοτο κρασί, που συνδυάζεται εύκολα με κάθε φαγητό. Είναι ιδιαίτερα απαλό, με φρουτώδη χαρακτηριστικά από δαμάσκηνο ή βατόμουρο, αλλά και ήπια γεύση από σταφίδα, βανίλια ή κακάο.
Το Cabernet franc θεωρείται το ανερχόμενο αστέρι σε σημαντικές αμπελουργικές περιοχές. Ο λόγος αυτής της προτίμησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ποικιλία είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστη και δίνει αρωματικά, κομψά κρασιά, που χαρακτηρίζονται από γήινες, μπαχαρένιες νότες και φιλική προς το φαγητό οξύτητα.
Οι εκλεκτές ποικιλίες Merlot και Cabernet, συνδυάζονται σε ένα κόκκινο κρασί όπου διακρίνεται για το πυκνό και αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα του καθώς και για το πλούσιο άρωμα αποξηραμένων φρούτων.